Loading...

Mε τα ελληνικά χρώματα η Team Reset στον Διεθνή Διαγωνισμό «F1 in Schools»

 

Mε τα ελληνικά χρώματα η Team Reset στον Διεθνή Διαγωνισμό «Fin Schools»


Με μεγάλες αξιώσεις και ακμαίο ηθικό η TEAM RESET, ομάδα της “F 1 in Schools” του Κολλεγίου Ανατόλια, αναχωρεί για τους παγκόσμιους τελικούς αγώνες, που θα διεξαχθούν από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στη Σιγκαπούρη. Η εξαμελής ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχει ως πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2015, αποτέλεσμα που προήλθε από τον εξαιρετικό συνδυασμό του STEM ( Science, Engineering, Technology and Math) και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, το οποίο υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Αντικείμενό του είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1 με στόχο την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των νέων παιδιών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education).

 Η TEAM RESET  με σύνθημα “The power of the team, the value of individuals”, σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα, θέλει να στείλει , με την εμφάνισή της, ένα αισιόδοξο μήνυμα για τις δυνατότητες της νέας γενιάς στη σημερινή Ελλάδα. Στόχος τους : η διάκριση με την κατάληψη της υψηλότερης δυνατής θέσης και η προβολή της χώρας τους και του σχολείου τους.

Respect Engineering Science Education Teamwork = RESET

Στην ομάδα συμμετέχουν οι μαθητές  Νικόλας Σαμαράς, Χάρης Παπαδόπουλος, Θάλεια Κάλφα, Ιωάννης Κάλφας, Αγγελική Σαμαρά, Αλέξανδρος Τρόντζος και το πρόγραμμα είναι υπό την εποπτεία του Κέντρου Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια. Την ομάδα συνοδεύει, ως προπονητής, ο Συντονιστής STEM του Κολλεγίου Δρ. Ηλίας Καλαμπόκης.

Τα έξοδα της συμμετοχής στους τελικούς της Σιγκαπούρης καλύπτονται από το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Share